Boek – ‘Noot voor noot’

Over 'noot voor noot'

In het boek ‘Noot voor Noot’ versmelten muziek en recht tot muziekrecht.
De musicus krijgt in begrijpelijke taal het recht met betrekking tot muziek uitgelegd. Kennis van juridische basisbegrippen geeft musici grip op de zakelijke kant van hun vak. In dit boek leert de jurist hoe muziek in elkaar zit. Een basisbegrip van muziektheorie stelt hem in staat uit muzikale feiten juridische argumenten te distilleren. Voorbeelden laten concreet zien hoe het recht in een muzikaal perspectief past. Via de website www.nootvoornoot.com kun je alle muziekfragmenten waar in het boek naar wordt verwezen besluisteren.
Musici, omarm uw recht en gun uw muziek de bescherming die het verdient. Juristen, begrijp de muzikale feiten en laat het recht zingen!

 

In het boek “Noot voor Noot: Inleiding muziekrecht” legt Bindu De Knock in simpele bewoording de basis van muziekrecht uit. Onderwerpen als auteursrecht, masterrecht, publishing en naburigrecht komen aan bod. Een ‘Must read’ voor songwriters, producers en artiesten die zichzelf serieus nemen!

Radboud Miedema
Songwriter & Producer

Downloads

Hieronder treft u een aantal teasers aan. Zo krijgt u een indruk wat u van het boek mag verwachten. De muziekfragmenten zijn te beluisteren via www.nootvoornoot.com.

InhoudsopgaveTeaser: Sampling en de beperkingen van het auteursrecht

Reviews

Must read voor muziekartiesten en muzikale juristen

Tthijs | 31 augustus 2015

Veel muzikanten begrijpen te weinig van hun eigen rechten waardoor ze veel geld mislopen. Veel juristen die de rechten wel begrijpen, begrijpen de muziekwereld niet en daardoor gaat veel goed (bedoeld) advies verloren. De Knock brengt beide werelden samen in één boek. De schrijver maakt helder welke rechten muziekartiesten hebben. Voorbeelden komen rechtstreeks uit de muziek en via een link op de bij het boek horende website worden deze voorbeelden met audiofragmenten kracht bij gezet. Voor de met het auteursrecht bekende jurist wordt de muzikale wereld goed uiteengezet. De Knock lijkt beide werleden goed te kennen en daarom is het zo’n duidelijk verhaal geworden. Ik vind dit echt een aanrader voor elke (auteursrecht-)jurist en muziekartiest die zijn werk serieus neemt.

Leerzaam

Demyy HENGELO OV 27 december 2016

Het boek gaat over muziekrechten. Ik heb eerder een hele oude versie gelezen van een andere schrijver. Dit is kort en bondig en goed uitgelegd!! Mocht je dus info willen m.b.t. muziek recht etc. in die richting… Kopen!

Goed boek

Betsie22 18 oktober 2016

Duidelijke lay-out, genoeg informatie aanwezig.